Organisatie

afriflora_sher

Afriflora Sher

Afriflora Sher bezit de grootste rozenkwekerij van de wereld in Ethiopië. Het kassencomplex bestaat op dit moment uit een totale oppervlakte van 650 hectare. Het complex wordt nog verder uitgebouwd.

De kwekerij van Afriflora Sher is ligt aan Lake Ziway, op een hoogte van 1650 meter boven het zeeniveau en zo’n 3 uur rijden vanaf de hoofdstad Addis Ababa.

Afriflora Sher bezit nog 2 andere kwekerijen: kwekerij Koka op een uur afstand van Ziway en kwekerij Adami Tulu op een steenworp afstand. In Adami Tutu staan op dit moment 17 kassen, deze worden nog verder uitgebouwd.

 

Duurzaamheid

De belangrijkste doelstelling van Afriflora Sher is het kweken en verkopen van duurzaam geteelde rozen. Dit wordt gedaan met zorg voor mens en milieu. Duurzaamheid, Fairtrade en Corporate Social Responsibility vormen al jaren de uitgangspunten van Afriflora Sher. Zo is het bedrijf zowel in Nederland als in Ethiopië in het bezit van diverse MPS certificaten. Sinds 2012 zijn Afriflora en Sher Ethiopië Fairtrade gecertificeerd.

Afriflora Sher is al jaren ISO gecertificeerd.
ISO kwaliteitsnormen zijn ontwikkeld om het bedrijf goed te beheren, te leiden en de prestaties continu te evalueren en te optimaliseren.